The best thing about memories.... is making them!

Over mij

Ik ben Willemijn de Lange,  moeder, vriendin, oma, amazone, baasje van Josh (mijn bordercollie) en Finnigan (mijn paard waar ik nog heel actief wedstrijden mee rijd) en daarnaast enthousiast fotografe en Lifestyle coach. Ik werk het grootste deel van mijn leven al in het bedrijfsleven in het facilitaire werkveld. Daarnaast werk ik als Lifestyle Coach en met veel enthousiasme als fotograaf!

Wie ben ik in een notendop

Geboren in Arnhem maar opgegroeid in Haren (bij Groningen) als oudste van het gezin met drie kinderen. Mijn vader had vroeger al veel met fotografie. Wij hadden in de kelder een doka gemaakt, waar we zelf foto’s afdrukten. Langzaam maar zeker gingen we allemaal fotograferen. Pas op latere leeftijd, ik heb zelf vier kinderen en werkte altijd, kreeg ik genoeg tijd en rust om hier echt mijn werk van te kunnen gaan maken.

Als ik terugkijk naar vroeger herinner ik me dat er van bijvoorbeeld onze zomervakanties, altijd heel zorgvuldig, door mijn moeder een album keurig met hoekjes om de foto’s een vakantiealbum gemaakt, maar ook alle dagelijkse dingetjes als sport en verjaardagen en uitjes werden vastgelegd. Ik heb dus mijn hele leven van bijna 60 jaar waar ik doorheen kan bladeren voor het ophalen van vergeten momenten. Dat is prachtig! Fotografie maakt dat herinneringen die anders mogelijk verloren zouden kunnen gaan, voor altijd bij ons blijven.

Ik fotografeer zowel in mijn studio als bij natuurlijk licht. De mens in beeld op een manier die bij jullie past. In mijn portfolio kan je zien dat ik niet vast zit aan één stijl. Ik kán variëren en maak daarom graag de beelden die aansluiten bij jouw wensen.

 

Mijn werk heeft voor mij extra betekenis omdat mijn dochter Kiki van de Laar (ook fotografe) mijn grote voorbeeld was en is. Zij snapte dat wij denken dat we tijd hebben, maar dat dat niet vanzelfsprekend is. Zij ging voor haar dromen! Dacht in mogelijkheden! Zelfs toen ze ziek werd bleef ze doorgaan met geloven in de toekomst en alles op alles te zetten om voor anderen de wereld mooier te maken.  Helaas overleed ze veel te vroeg eind 2013 aan borstkanker. Ze was toen 27 jaar. 

Hieronder wil ik jullie daarom graag meenemen in het prachtige werk dat zij heeft achtergelaten.

In Memoriam : Kiki van de Laar

Mijn oudste dochter Kiki (Quirine) werd op 28 december 1985 geboren in Groningen. Ze groeide op als iemand met een fantastisch gevoel voor humor en altijd in voor mooie avonturen. Haar grootse avontuur begon toen ze samen met haar man Rogier en in verwachting van haar eerste kindje emigreerde naar Australië. Na de geboorte van hun tweede kindje ging het mis. Ze kreeg borstkanker. Maar ze bleef geloven in de toekomst en zette zich in om met haar camera foto’s te maken van haar strijd tegen deze afschuwelijke ziekte.

Samen met haar man Rogier maakte ze er een boek over om anderen te helpen: Courage Through a Lens. Ze haalden hiermee enorm veel geld op voor het verdere onderzoek naar borstkanker. Haar foto’s hebben jaren in het Flinders Medical Center in Adelaide (waar ze woonde) gehangen.

Hieronder een korte impressie:

Courage Through A Lens is a photo ebook about a journey fighting breast cancer as seen through the lens of Kiki van de Laar, breast cancer patient and photographer. In this unique ebook Kiki has turned the camera on herself to show the reader a first hand account of what a journey fighting breast cancer can be like. During Kiki’s treatment she took the camera with her to every scan, appointment, test, surgery, chemo and radio treatment which have resulted in powerful and telling images. These images give an insight in the unseen courage of millions of men and women who suffer from this illness.

Through Kiki’s images and outlook on life as portrayed in this ebook she aims to help others who are diagnosed with breast cancer to overcome fear, accept live with uncertainty, encourage to fight, keep smiling and celebrate life. Amongst other things, it is intended for them, their family, friends and colleagues.

Neem Contact met mij op

    Volg Me Op Social Media